"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Περίπολος Μάχης - CSAR

Το διήμερο 29-30/6 τα μέλη της ΠΕΝΕΦΥΟ διεξήγαγαν Άσκηση Περιπόλου Μάχης. Η Περίπολος συγκεντρώθηκε στον χώρο απομόνωσης λίγο πριν το τελευταίο φως της 29ης Ιουνίου, όπου έγινε η έκδοση της τελικής διαταγής επί της αμμοδόχου με τη χρήση και αεροφωτογραφιών. Οι τελευταίες πληροφορίες για τον στόχο και την κατάσταση των εχθρικών δυνάμεων δόθηκαν από φίλιο πράκτορα που είχε πραγματοποιήσει τις ανάλογες αναγνωρίσεις. ΑΝΣΚ ήταν η εξάλειψη προγεφυρώματος του εχθρού και του Σταθμού Διοικήσεως που είχε εγκαταστήσει.
Όταν πλέον είχε πέσει για τα καλά το σκοτάδι, και αφού έγιναν οι τελευταίοι έλεγχοι και δοκιμές της Περιπόλου, αυτή άρχισε την τακτική κίνησή της προς τον ΑΝΣΚ από κεκαλυμμένο δρομολόγιο. Η Περίπολος αφίχθη στο τελικό Σημείο Συγκεντρώσεως την προκαθορισμένη ώρα και αφού δόθηκαν οι τελικές οδηγίες από τον Περιπολάρχη, έγινε αθόρυβη προσέγγιση του ΑΝΣΚ και εκδηλώθηκαν οι ενέργειες επί του στόχου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία. Κατά την διαφυγή της η Περίπολος συνεπλάκη με τον εχθρό που ενέδρευε στο δρομολόγιο επιστροφής και χρειάστηκε να απεμπλακεί εφαρμόζοντας τις ΒΟΕ για ΕΑΑ. Τελικά, όλοι επέστρεψαν σώοι στη ΒΠ, όπου και στρατοπέδευσαν "σπαρτιάτικα" αφού η προβλεπόμενη ΔΜ, βάσει του σεναρίου, δεν μπόρεσε να φθάσει στην Περίπολο (κάτι που μάλλον δεν θα απέχει και πολύ από την πραγματικότητα).
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Ιουνίου, πριν ακόμα χαράξει καλά - καλά, η Περίπολος έλαβε νέα διαταγή, να κινηθεί σε παρακείμενη τοποθεσία και να διασώσει φίλιο πιλότο, του οποίου το αεροσκάφος είχε καταρριφθεί, δεδομένου ότι ήταν η εγγύτερη φίλια δύναμη στην περιοχή. Η Περίπολος κινήθηκε και πάλι τακτικά προσεγγίζοντας σύμπλεγμα κτιρίων, στο οποίο είχε συλληφθεί και εφυλάσσετο ο πιλότος. Αφού η Περίπολος εκκαθάρισε τα εχθρικά κτίρια κι εξουδετέρωσε τους αντιπάλους, εντόπισε τον πιλότο, ο οποίος, όμως, κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης του κτιρίου είχε τραυματιστεί σοβαρά στον μηρό. Ο Νοσοκόμος του παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ενώ τα μέλη της Περιπόλου τους παρείχαν περιμετρική ασφάλεια και κάλεσαν για άμεση εκκένωση του τραυματία πλέον πιλότου. Άλλη μία αποστολή των Εθελοντών Εφέδρων έλαβε αίσιον πέρας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου