"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Άσκηση Σεισμόύ "ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ - ΚΤ 2019"

Την Τρίτη 19.02.2019 η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. σε συνεργασία της ΛΕΦΕΔ Αττικής συμμετείχε στην άσκηση "ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ - ΚΤ 2019" με αντικείμενο τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Την Άσκηση διοργάνωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
Το κύριο μέρος της άσκησης διεξήχθη επί χάρτου επί δεδομένων σεναρίων / επεισοδίων με περιοχή ενδιαφέροντος τον Δήμο Αθηναίων και πραγματοποιήθηκε με στόχο την αξιολόγηση της ετοιμότητας δομών σε τοπικό επίπεδο καθώς και του προσωπικού των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων καθώς και των εθελοντικών ομάδων της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση των συνεπειών ενός ισχυρού σεισμού (έντασης 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ).
Παράλληλα,  δοκιμάστηκαν επί του πεδίου η δημιουργία δικτύου ασυρμάτων επικοινωνιών από εθελοντές, καθώς και σενάρια εκκένωσης σχολικών μονάδων και παροχής πρώτων βοηθειών.
Στην άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 συναρμόδιους φορείς, ενώ οι Εθελοντές Έφεδροι έλαβαν μέρος και στις δύο φάσεις (επί χάρτου και επί πεδίου) της ασκήσεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου