"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση Α΄ Βοηθειών Μάχης στο 401 ΓΣΝΑ


Την Παρασκευή 23.06.2017, κατόπιν εγκρίσεως σχετικού αιτήματος της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. από το ΓΕΣ, Εθελοντές Έφεδροι των Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο., Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΕΕΔΑ και ΣΣΑΕ  παρακολούθησαν Ενημέρωση στις  Πρώτες Βοήθειες Μάχης στο 401 ΓΣΝΑ.

Την παρουσίαση άνοιξε με χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του 401 ΓΣΝ, Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Κοτηλέας, ο οποίος είχε και μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τους Εφέδρους.

Εν συνεχεία, έγινε εκτενής θεωρητική παρουσίαση των Πρωτοκόλλων Παροχής Πρώτων Βοηθειών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό περιβάλλον, ενώ  ακολούθησε παρουσίαση της πρακτικής εφαρμογής των Πρωτοκόλλων. 

Την επίσκεψη χαιρέτησε ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής εκπροσωπούμενος υπό του Υποστρατήγου κ. Ευθυμίου Μπουνά, Δ/ΔΕΔ. Ο Υποστράτηγος σε ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τους Εθελοντές Εφέδρους, μίλησε για την αναγκαιότητα ενεργής, αξιόμαχης και αξιόπιστης εφεδρείας, την οποία ο Α/ΓΕΣ από την αρχή της θητείας του έχει θέσει ως στόχο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Αρχηγό καθώς και σε όσους δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση  και δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί.

Όλοι οι Εθελοντές Έφεδροι  που συμμετείχαν έφυγαν  πλουσιότεροι σε γνώσεις και αυτοπεποίθηση ότι μπορούν αυτές να τις εφαρμόσουν, εάν απαιτηθεί.  

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το ΓΕΣ για την έγκριση της επισκέψεως -ενημερώσεως, την Διοίκηση του 401 ΓΣΝΑ για την φιλοξενία και, βεβαίως, τον υπεύθυνο της όλης παρουσίασης, Συνταγματάρχη (ΥΙ) κ. Ι.Ζ., καθώς και τους/τις εισηγητές Ανθυπολοχαγούς (ΥΙ και ΥΝ) για τη θεωρητική και πρακτική ενημέρωση που μας παρείχαν.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου