"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΕΝΕΦΥΟ: ΤΑΜΣ "ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2/14"

Το Σάββατο 03/05/2014, πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2/14, η οποία αποτελεί καθιερωμένη άσκηση επιχειρησιακής αξιολόγησης των μελών της Ενώσεως. Σύμφωνα με το σενάριο της ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2/14, Έφεδροι είχαν κληθεί να αναλάβουν αποστολή ασφαλείας κι επιτηρήσεως οδικού δικτύου, διάρκειας τουλάχιστον 72 ωρών σε ορεινή περιοχή.
 
Ειδικότερα, Περίπολος ΠΖ, αφού έφθασε εποχούμενη σε προκαθορισμένο σημείο, στη συνέχεια, κινήθηκε τακτικά κι εγκατέστησε Βάση Περιπόλου και Θέσεις Παρατηρήσεως. Αφού, ενεργοποιήθηκαν οι ΒΠ και οι ΘΠ, ο Περιπολάρχης/εκπαιδευτής ενημέρωσε την περίπολο ότι τους ανετέθη αποστολή αναγνωρίσεως - για την οποία η περίπολος αναχώρησε κανονικά από την ΒΠ - επιφυλάσσοντας, όμως, μια έκπληξη στο ασκούμενο τμήμα και ανατρέποντας τελείως τη ροή της ασκήσεως.

Σύμφωνα με το σενάριο, το τμήμα αποκαλύφθηκε από τον εχθρό και για τις επόμενες 24 ώρες, οι ασκούμενοι έπρεπε κατά μόνας και μακριά από τη ΒΠ, όπου είχαν αφεθεί τα bergen, να διαβιώσουν - επιβιώσουν, με υλικά που οφείλουν να διαθέτουν κυρίως στην εξάρτυσή τους και να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν και να καταδείξουν τη θέση τους στις φίλιες δυνάμεις έρευνας και διάσωσης.
Εν αναμονή της αποφοίτησης του 2ου ΒΣΧΜΧ, η εκπαίδευση συνεχίζεται.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου