"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΤΑΜΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ 2019

Το διήμερο 06 – 07.04.2019 η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο, διοργάνωσε την ΤΑΜΣ «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ 2019».

Η ΤΑΜΣ «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» είναι η καθιερωμένη ετήσια άσκηση της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο ενταγμένη στο επιχειρησιακό – εκπαιδευτικό δόγμα της.

Στόχος της ΤΑΜΣ ήταν να αξιολογήσει - αναδείξει τον θεσμό και τις δυνατότητες των Εθελοντών Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΘ.ΕΦ.Υ.ΕΣ) και ειδικότερα:
- την ικανότητα ταχείας προσέλευσης των ΕΘ.ΕΦ.Υ.ΕΣ, κατόπιν κλήσης τους
- την αρτιότητα του ατομικού εξοπλισμού τους
- την ικανότητά τους για άμεση ανάληψη αποστολής συμβατικού πολέμου
- την ικανότητα διεξαγωγής αποστολών ανορθοδόξου πολέμου και αντιανταρτοπολέμου
- την αυτάρκεια σε επιμελητεία για τουλάχιστον 48 ώρες
- την ικανότητα αυτόνομης δράσης ως μία οργανική Μονάδα ΕΘ.ΕΦ.Υ.ΕΣ προερχομένων από διάφορα σωματεία
- την ικανότητα οργάνωσης και διοίκησης των ΕΘ.ΕΦ.Υ.ΕΣ από την ηγεσία των σωματείων τους.

Η Άσκηση διεξήχθη στις ακόλουθες φάσεις:

Στην Α΄ φάση (εκπαιδευτικό σκέλος) έγινε η συγκέντρωση και οργάνωση των συμμετεχόντων σε Ομάδες, καθώς και η υπενθύμιση κάποιων διαδικασιών και τακτικών (τυποποίηση ΒΟΕ) που έπρεπε να είναι κοινές για όλους κατά την επόμενη φάση της Ασκήσεως και αφορούσαν κυρίως τα αντικείμενα της ατομικής και ομαδικής τακτικής, των πρώτων βοηθειών μάχης, των τακτικών περιπόλου, της επάνδρωσης σημείου ελέγχου, των τεχνικών μάχης εκ του σύνεγγυς.

Στην Β΄ Φάση (επιχειρησιακό σκέλος) οι συμμετέχοντες ΕΘ.ΕΦ. εκλήθησαν κατά τη διάρκεια της νύκτας να εκτελέσουν δοθείσα αποστολή ως μια ενιαία δύναμη, η οποία αφορούσε την συνδρομή τους στην προστασία και ασφάλεια ζωτικής εγκατάστασης και στην εξουδετέρωση απειλής δολιοφθοράς της. Οι ασκούμενοι οργάνωσαν Βάση πλησιόν του ΑΝΣΚ, όπου διαβίωσαν (κατασκευή πρόχειρου καταλύματος, παρασκευή ζεστού γεύματος) και από όπου ανέλαβαν αποστολές μικρών κλιμακίων / περιπόλων δοκιμαζόμενοι σε διάφορα τακτικά αντικείμενα όπως πρώτες βοήθειες μάχης, τακτικές κίνησης και αντίδρασης περιπόλου σε επαφή με τον εχθρό, επάνδρωση σημείου ελέγχου, μάχη εκ του σύνεγγυς, επικοινωνιών κτλ.

Στην Γ΄ φάση (επιχειρησιακό σκέλος) οι συμμετέχοντες, συγκροτημένοι σε Διμοιρία, δοκιμάστηκαν σε αγώνα εντός κατοικημένων τόπων, διπλής ενέργειας.

Στην ΤΑΜΣ συμμετείχαν Εθελοντές έφεδροι των Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο και Α.Σ.Ε.Ε.Δ Αγρινίου.

Σύνθημα μας: «ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ»


Η ΤΑΜΣ Παλαιολόγος 2019, αφιερώνεται στους ηρωικούς υπερασπιστές της μάχης των οχυρών.
6 Απριλίου 1941: Επέτειος της γερμανικής επίθεσης στην γραμμή Μεταξά

«Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται» 

Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος
Διοικητής Ρούπελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου