"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΠΟΕΕΦΕΔ

Σε μια σεμνή τελετή στις 25 Ιανουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Η τελετή ξεκίνησε με μια ολιγόλογη ενημέρωση για τους σκοπούς και την δράση της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η επιγραφή «Πολίτης Οπλίτης» περιγράφει την εφεδρική ιδιότητα των μελών της Ομοσπονδίας και χαρακτηρίζει την άρρηκτη και αμφίδρομη σχέση Λαού και Στρατού, αλλά και μια στάση ζωής που πρεσβεύει ότι ο Πολίτης πρέπει να είναι άριστος ως Πολίτης αλλά αν χρειαστεί, να μπορεί να γίνει και άριστος Οπλίτης.
Έμβλημα είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης, αιώνιο μνημείο του ελληνισμού που βρίσκεται στη βάση της Βουλής των Ελλήνων, στήριγμα του πολιτεύματος. Συμβολίζει τη θυσία του έλληνα Πολίτη Οπλίτη στο πέρασμα των αιώνων για τα δίκαια του έθνους.
Σκοπός την ΠΟΕΕΦΕΔ είναι η εκπαίδευση και συντήρηση των εφέδρων από τον καιρό της ειρήνης έτσι ώστε αν ποτέ χρειαστεί εντεταγμένοι στις μονάδες που επιστρατεύονται να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο, πολύτιμα «εργαλεία» στη διάθεση των στελεχών του Ελληνικού Στρατού. Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι, «τα μέλη υπηρετούν ανιδιοτελώς την ιδέα του πολίτη-οπλίτη, του εθελοντή εφέδρου».
 
Τα σωματεία της ΠΟΕΕΦΕΔ έχουν πληθώρα δραστηριοτήτων: στρατιωτικού χαρακτήρα (σχολεία, εγχειρίδια, εκπαιδεύσεις, ασκήσεις, αγώνες σε Ελλάδα και Εξωτερικό), είναι εντεταγμένα στο μητρώο εθελοντικών ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στους τομείς δασοπροστασίας, δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, ενώ οργανώνουν και συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες (αιμοδοσία, ομιλίες, ημερίδες).
Η εν γένει δράση τους είναι μια συνεχής προσφορά στην πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο και πηγάζει από την αγνή αγάπη για την Πατρίδα.
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος αντιστράτηγος εν αποστρατεία Τραχανατζής Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του αρχηγού ΓΕΣ, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και ο πρωτοσύγκελος εκπρόσωπος του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών πλακετών προς τους ανωτέρω εκπροσώπους και η απονομή ειδικής τιμητικής πλακέτας στην Ομάδα της ΛΕΦΕΔ που εκπροσώπησε επάξια την ελληνική στολή στη διεθνή άσκηση περιπόλων CAMBRIAN PATROL.
Ευχαριστούμε θερμά το ΓΕΣ και την ΛΑΕΔ για την παραχώρηση του χώρου της δεξίωσης, όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όλους όσοι δεν μπόρεσαν να είναι εκεί, αλλά είχαν την καλοσύνη να μας ενημερώσουν ευχαριστώντας μας για την πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου