"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συνεκπαίδευση ΛΕΦΕΔ Αττικής - ΠΕΝΕΦΥΟ (18-19/6)




Το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου η ΛΕΦΕΔ Αττικής και η ΠΕΝΕΦΥΟ, πραγματοποίησαν κοινή συνεκπαίδευση.



Το πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αντίξοες συνθήκες (41 βαθμούς Κελσίου).




Τα μέλη εκπαιδεύτηκαν στην ατομική τακτική και οπλοτεχνική. Στο πεδίο διδάχτηκαν τον ορθό τρόπο κίνησης, κάλυψης και σκόπευσης, αλλαγή γεμιστήρα, εμπλοκή και θεραπεία εν κινήσει, για τυφέκιο και πιστόλι. Για την ουσιαστική αφομοίωση του αντικείμενου, πραγματοποιήθηκαν  πολλές διελεύσεις ατομικά και ανά ζεύγη.





Η εκπαίδευση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σκοπός να γίνουν τα παραπάνω αντικείμενα με ελάχιστο φως, ώστε οι κινήσεις να γίνονται μηχανικά.


Τη Κυριακή έγινε μια σύντομη επανάληψη των αντικειμένων. 





Εν συνεχεία σε στίβο τακτικής κίνησης- σκόπευσης, τα μέλη κατά μονάδα και ανά ζεύγη έθεσαν σε εφαρμογή όλα όσα διδάχτηκαν στην πράξη. Η πίεση και η ζέστη έκαναν την διέλευση δύσκολη.







Κατά την επιστροφή από τον στίβο στα οχήματα έγιναν πολλαπλά μικρά σενάρια, που αντικείμενο είχαν την εμπλοκή και απαγκίστρωση από ενέδρα, ανασυγκρότηση ομάδος μετά από επαφή με τον εχθρό και πρώτες βοήθειες μάχης.





Το διήμερο αφιερώνετε στον Έλληνα  Ήρωα, τον Υποσμηναγό ΣΙΑΛΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟ που το 1992 πέταξε για στερνή φορά, υπερασπιζόμενος τα εθνικά εναέρια σύνορα και εκεί ψηλά έμεινε.


                                                                   ---  ΑΘΑΝΑΤΟΣ  ---
Πηγή

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο


Αντιπροσωπεία της ΛΕΦΕΔ Αττικής και της ΠΕΝΕΦΥΟ, επισκέφτηκαν το ΠΕΝ (Πρότυπο Εθνικό
Νηπιοτροφείο) και παρέδωσαν μια βοήθεια στα πλαίσια στήριξης του ιδρύματος και της αναγνώρισης του έργου του.

Ελπίζουμε τη κίνηση μας να την ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας και να βοηθήσουν με τη σειρά τους το ΠΕΝ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Πληροφορίες για το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στο http://www.pen-kallithea.gr/

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

CQB: Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός-Εξοπλισμός-Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης

1 cqb
 
Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη ήταν η κυκλοφορία του πρωτοποριακού για την ελληνική βιβλιογραφία βιβλίου "CQB: Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός-Εξοπλισμός-Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης" από τα στελέχη των ΕΔ κ.κ. Ανθυπολοχαγό Γιώργο Δημητρόπουλο και Αρχιλοχία Ευάγγελο Τρασάνη, καθώς αποτελεί μία ολοκληρωμένη εργασία για τις τακτικές και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στη Μάχη εκ του Σύνεγγυς (CQB), την πιο διαδεδομένη σύγχρονη μορφή μάχης.
 
Αναμφισβήτητα το ανά χείρας βιβλίο θα αποτελέσει βασική πηγή για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σχολείων της Ενώσεως. Συγχαίρουμε τους συγγραφείς για την κοπιώδη κι επιτυχημένη προσπάθειά τους, η οποία ευχόμαστε να έχει συνέχεια!
 
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.