"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940

"ΑΜΕΣ ΔΕ ΓΕΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ"
Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής προς τους Ήρωές μας,

είναι να προσπαθούμε να τους μιμηθούμε.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Έναρξη 2ου Βασικού Σχολείου Μαχητού

Με τη διέλευση Στίβου Μάχης και την εξάσκηση στην Ατομική Τακτική και στις Τακτικές Ομάδος ΠΖ, άρχισε το 2ο ΒΣΧΜΧ της ΠΕΝΕΦΥΟ.

Ύστερα από αλλεπάληλες επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξασφαλίστηκε η σχετική άδεια για τη χρήση στρατιωτικού χώρου και είχαμε τη δυνατότητα να ασκηθούμε σε Στίβο Εμποδίων, ένα αντικείμενο στην εκπαίδευση του μαχητή, η διαπραγμάτευση του οποίου αποδεικνύεται κάθε φορά πραγματική πρόκληση για τη φυσική του κατάσταση και δεν πρέπει να υποτιμάται, όπως δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον σε όσους υπηρετούν εκτός Ειδικών Δυνάμεων.


Ακολούθησε άσκηση στις τακτικές μάχης αρχικά ανά ζεύγος και στη συνέχεια σε επίπεδο ομάδος, αντικείμενο το οποίο δεν εξαντλείται ποτέ...





Ευχαριστούμε θερμά τη Στρατιωτική Υπηρεσία και την καθ΄ύλην αρμόδια Ηγεσία της για τη συνεργασία.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=u-KP-mKrbsk&noredirect=1

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εις μνήμην ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

"Αν προχωρήσω, ακολουθήστε με!


Αν υποχωρήσω, σκοτώστε με!


Αν σκοτωθώ, εκδικηθείτε με!"


Παύλος Μελάς (ή Μίκης Ζέζας)


Συμπληρώνονται σήμερα 107 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Ανθυπολοχαγού (ΠΒ) Παύλου Μελά - "Καπετάν Μίκη Ζέζα", αρχηγό αντάρτικου σώματος - πρωταγωνιστή του αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βουλγάρους και τους Τούρκους. Έπεσε μαχόμενος στη Στάτιστα (σήμερα φέρει το όνομά του) από τουρκικά πυρά, προδομένος από τον Βούλγαρο κομιτατζή Μήτρο-Βλάχο, σε ηλικία 34 ετών αφήνοντας πίσω, για χάρη της πατρίδος, τη σύζυγό του Ναταλία Δραγούμη, τα παιδιά του - τον Μίκη και τη Ζέζα και μία προδιαγεγραμμένη λαμπρή σταδιοδρομία ως γόνος αριστοκρατικής οικογενείας και γαμπρός πρωθυπουργού. Πρίν ξεψυχήσει έβγαλε τον σταυρό του και τον έδωσε στον πρωτοπαλλίκαρό του Λάκη (Νικόλαο) Πύριζα λέγοντάς του: "Το σταυρό να δώσεις στη γυναίκα μου και το ντουφέκι μου στο Μίκη και να του πεις ότι το καθήκον μου το έκαμα".


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΕΥΕΛΠΙ
«Η Ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ.
Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς.
Ένας είναι ο σκοπός σου, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Πολέμα για τα ιδανικά σου, πολέμα για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Άνδρες που περπατούν στη Ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών.
Αυτοί είναι οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους.
Νεαρέ Εύελπι, μάθε και εξασκήσου να είσαι απλός, ολιγόλογος, συγκρατημένος, σεμνός.
Λίγα λόγια και πολλά έργα.
Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή.
Όποιος σε κοιτά, τα μάτια να γεμίζουν παλλικάρι.
Περισσότερο να προσβάλλεσαι όταν σε κυριεύει ο πόνος.
Μη θυμώνεις, χειρότερα είναι να κτυπήσεις, έστω κι αν μόλις κρατιέσαι με ένα κόμπο στο λαιμό.
Να φύγεις είναι δειλία. Μόνος σου αποφάσισες να γίνεις Αξιωματικός.
Απελπισία, ύστερα γελάς και από τη μια μέρα στην άλλη γίνεσαι άνδρας, δηλαδή μαθαίνεις να κρατάς μέσα σου τον πόνο και την απορία, έτσι, χωρίς να φαίνεται, αλλά επιμένεις πάντα στο σκοπό σου, στα όνειρά σου...»



Πηγή

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συμμετοχή Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. στο ΣΧΑΠ της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης


Ομάδα DELTA

Τετραμελής αποστολή της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συμμετείχε στο ταχύρρυθμο Σχολείο Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΧΑΠ) που διοργάνωσαν το Σ/Κ 24-25 Σεπτεμβρίου οι συνάδελφοι της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης. Η μετάβαση έγινε αναγκαστικά για μια ακόμη φορά το βράδυ της Παρασκευής (23/9) με αποτέλεσμα, μετά από μία εργάσιμη μέρα και 8-9 ώρες οδήγησης, να "απολαύσουμε" 1 ολόκληρη ώρα ανάπαυσης πριν την έναρξη του Σχολείου, η οποία έγινε νωρίς το πρωί. Το ΣΧΑΠ άρχισε με σύντομη θεωρητική ενημέρωση και συνεχίστηκε με πρακτική εξάσκηση που χαρακτηρίστηκε από διαρκή κίνηση σε δύσκολο έδαφος ημέρα και νύκτα, πάντα με το σακίδιο διαβιώσεως (bergen), γεγονός που έκανε τα πράγματα δυσκολότερα, και συνεχή ανάθεση διαφόρων αποστολών στις ομάδες (ανεύρευση κρύπτης, ενέδρα, μόλυνση δρομολογίου, νυκτερινή προσβολή σταθμού διοικήσεως, τακτική διέλευση υδάτινου κωλύματος κ.ά.). Το Σχολείο ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με επίδειξη ΑΑΑ και απονομή πτυχίων, οπότε και άρχισε για μας το μακρύ ταξίδι της επιστροφής. Περισσότερα για το Σχολείο μπορείτε να δείτε εδώ: https://sites.google.com/site/lefedxanthi/scholeia

Αμμοδόχος ενημερώσεως για τη νυκτερινή κρούση
Μόλυνση δρομολογίου

Συγχαίροντας τους συναδέλφους Εθελοντές Εφέδρους Πολίτες - Οπλίτες του ελληνικού βορρά και τον Εκπαιδευτή του Σχολείου για την όλη διοργάνωση και την πρωτοβουλία τους, αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή για την ευκαιρία που είχαμε να ασκηθούμε μαζί τους σε μια πανέμορφη περιοχή της πατρίδος μας που βρίσκεται τόσο μακριά όσο και κοντά στην Αθήνα. Όπως το δει κανείς... Σ' εμάς πάντως, όταν επιστρέψαμε τελικά, δεν φάνηκε και τόσο μακριά. Ίσως γιατί η κούραση αλλά κυρίως ο κοινός σκοπός που μοιραζόμαστε κάθε φορά που συναντιόμαστε με συναδέλφους Εθελοντές Εφέδρους - αδελφούς Έλληνες από τη Θράκη ως την Κύπρο μειώνει τις αποστάσεις. Κλείνοντας, οφείλουμε να καταθέσουμε την ιδιαίτερη συγκίνησή μας για τη συμμετοχή των αδελφών Εθελοντών Εφέδρων από τη μαρτυρική Κύπρο. Εις το επανιδείν!