"H κοινωνία η οποία διαχωρίζει τους φιλοσόφους της από τους πολεμιστές της θα έχει αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δειλούς και στρατό που θα αποτελείται από ηλιθίους" Θουκυδίδης

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κουκίδη

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. παρευρέθη το Σάββατο 24.04.2010 στο ετήσιο μνημόσυνο του Νεοεθνομάρτυρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΙΔΗ, το οποίο ετελέσθη μερίμνη της Π.Ε.ΦΙ.Π. (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά Πλάκας, με τη συμμετοχή Ποντιακών, Εφεδροπολεμιστικών και άλλων σωματείων.

Ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, τυλιγμένος με τη Γαλανόλευκη, την οποία φρουρούσε, όταν την υπέστειλαν οι κατακτητές Γερμανοί, το πρωί της 27ης Απριλίου 1941, έπεσε από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως των Αθηνών, για να μην την παραδώσει στα χέρια των κατακτητών.

Μετά το λειτουργικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό, το οποίο ετελέσθη ταυτοχρόνως και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρύσανθο (ο οποίος ηρνήθη να ορκίσει την υποδειχθείσα υπό των κατακτητών κυβέρνηση και ο οποίος μαρτυρεί για τη θυσία του Κ. Κουκίδη) καθώς και για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη, ο οποίος απεβίωσε την 27η Απριλίου 1864, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη στήλη που έχει ανεγερθεί προς τιμήν του ήρωα Κ. Κουκίδη κοντά στον ως άνω Ιερό Ναό, στη σκιά των τειχών της Ακροπόλεως από όπου έπεσε ο ήρωας.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο., δια του Προέδρου του Δ.Σ., κατέθεσε στεφάνι και απηύθηνε τον εξής χαιρετισμό:

"Ως εθελοντές έφεδροι των Ενόπλων Δυνάμεων τιμούμε σήμερα την αυτοθυσία του εφέδρου Εύζωνα Κωνσταντίνου Κουκίδη, ο οποίος δεν παρέδωσε τη σημαία στους εισβολείς αλλά δεν την άφησε και να την πάρει ο αέρας. Τυλιγμένος με τη σημαία πέρασε στην αιωνιότητα αφήνοντας σε μας παρακαταθήκη να παραδώσουμε την πατρίδα όπως την παραλάβαμε από αυτόν. Μακάρι να του μοιάσουμε!"

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές και υποσχόμαστε ότι, Θεού θέλοντος, θα είμαστε εκεί και πάλι του χρόνου και κάθε χρόνο, αντιστεκόμενοι στην απόπειρα απαλειφής της ιστορικής μας μνήμης, η διαφύλαξη της οποίας γεννά ήρωες όπως ο Κωνσταντίνος Κουκίδης.

Εκπαίδευση στην ατομική τακτική

Εκπαίδευση στην ατομική τακτική (θέσεις βάλλοντος, τρόποι κινήσεως, εκλογή-κατάληψη θέσης μάχης κ.ά.) πραγματοποιήθηκε χθες 25.04.2010